meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пай с пресен лук и варени яйца meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 30 март 2019 г.

Пай с пресен лук и варени яйца

Днес бях решила да приготвя нещо тестено за вечеря. Тази рецепта е от скоро в моето полезрение. Попадна ми докато разглеждах сайта  Моят сладък дом . Сега е сезонът на пресния лук ,така че какво по-подходящо време да я изпробвам?Много ни хареса, но си мисля че чудесно би се вързало и сиренце в плънката, така че другия път със сигурност ще включа.

Продукти

400 гр заквасена сметана
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 бакпулвер
300 гр брашно
150 гр застопено масло

за плънката

2 връзки пресен лук
6 сварени яйца
кашкавал

Приготвяне

Яйцата се разбиват със сметаната и се добавят останалите продукти и се бъркат до получаване на меко тесто. Брашното е по мерки на авторката, аз винаги слагам на око докато тестото спре да лепне.Разделя се на две равни части.Разточват се на тънка кора и едната се слага в намаслена тавичка. Отгоре се слага нарязания лук ,после настърганите яйца и най-отгоре настърган кашкавал. Слага се втората кора, маже с разбито яйце и се пече до готовност.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар