Продукти
4-5 патладжана
600-700 гр кайма
1 малка консерва домати на кубчета
мащерка
риган
босилек
2 опаковки моцарела
Приготвяне
Каймата се запържва до готовност. Сипват се доматите и се оставя да къкри на бавен огън. Когато и те са готови се слагат подправките (сигурна съм че ще е чудесно с пресни, но сега разполагах със сухи). Патладжаните се режат на две по дължина.Редят се върху хартията за печене със срязаната част на оре и се пекат около 20-25 минути. Обърщат се и се пекат още толкова ( до пълна готовност) Обърщат се и се натискат с лъжица за да има място за плънката.Най-отгоре се слагат кръгчета моцарела и се запича докато се разстопи.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар