meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Патладжани пълнени с кайма и моцарела meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 27 март 2019 г.

Патладжани пълнени с кайма и моцарела

В последно време нещо съм зациклила със списъка за приготвяне. Не ми идва вдъхновение да приготвя нито една от рецептите в него. И се впускам в търсене на нещо ново.Вчера например реших че ми се хапват патладжани с кайма и моцарела. И се спрях на предложението от сайта Кулинарно-в кухнята с Йоана .Признавам си много обичам патладжани. Така че си ги хапнах с удоволствие. Домашните бяха всеки със собствено мнение, но така е когато готвиш не само за себе си. Все някой нещо не харесва.

Продукти


4-5 патладжана
600-700 гр кайма
1 малка консерва домати на кубчета
мащерка
риган
босилек
2 опаковки моцарела

Приготвяне

Каймата се запържва до готовност. Сипват се доматите и се оставя да къкри на бавен огън. Когато и те са готови се слагат подправките (сигурна съм че ще е чудесно с пресни, но сега разполагах със сухи). Патладжаните се режат на две по дължина.Редят се върху хартията за печене със срязаната част на оре и се пекат около 20-25 минути. Обърщат се и се пекат още толкова ( до пълна готовност) Обърщат се и се натискат с лъжица за да има място за плънката.Най-отгоре се слагат кръгчета моцарела и се запича докато се разстопи.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар