Тази година си взех домашно агнешко и се втурнах да експериментирам в кухнята. От магазина определено няма да купя, но щом е домашно е друга работа. За рецепта си избрах предложението от блога Food for the soul .
Продукти
1 агнешко бутче
1 лимон
1 портокал
3 скилидки чесън
няколко листа мента
няколко листа розмарин
1/2 връзка левурда (нямах и замених с див лук)
50 мл зехтин ( олио)
1 ч.л. канела
няколко листа джоджен
150 мл бяло вино
150 мл вода
сол
черен пипер
Приготвяне
Лимона и портокала се изстискват.Агнешкото бутче се накисва в сока им и се оставя да се маринова за 1 нощ в хладилника. Ако е през деня може периодично да обръщате месото за да поеме от всички страни.Зелените подправки се смилат в чопър и се разбъркват със зехтина. Месото се изважда от маринатата и се обтрива със сол, черен пипер и канела на вкус. После с помощта на четка се намазва обилно с зелената смес.Прехвърля се в тавичка и се наливат водата и виното. Завива се с фолио. Първите 10 минути се пече на 200 градуса, а после на 170 до готовност. Накрая може да се махне фолиото и да се остави до образуване на коричка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар