Това е моя импровизация за списанието So into food.Съчетах няколко познати неща и се получи нещо много приятно на вкус.
Продукти
за основата
3 пакета меки бисквити
100 гр масло
за крема
1 литър прясно мляко
1 пакет натурално нишесте
7 с.л. захар
2 ванилии
4 яйца
30 гр масло
за ягодовия топинг
1 ч.ч. ягоди
1 ч.ч. захар
Приготвяне
Мекото масло и бисквитите се смилат в робот. Разстилат се в подходящ съд и се заглаждат. 800 мл мляко заедно със захарта и ванилиите се слагат да заврат на котлона Дръпват се от огъня.Яйцата и нишестето се разбиват с останалите 200 мл мляко и на тънка струйка с непрекъснато бъркане се наливат във врящата смес.Връща се на котлона докато се сгъсти. Маха се и се добавя маслото. Когато изстине се изсипва върху бисквитите. За ягодовия топинг-ягодите се нарязват на парчета и се слагат на котлона заедно със захарта. Бърка се докато захарта се стопи.Когато изстине напълно се сипва върху крема. Декорира се по желание.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар