meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бисквитена торта с крем Ванилия и ягодов топинг meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 11 юни 2017 г.

Бисквитена торта с крем Ванилия и ягодов топинг

Това е моя импровизация за списанието  So into food.Съчетах няколко познати неща и се получи нещо много приятно на вкус.

Продукти 

за основата

3 пакета меки бисквити
100 гр масло

за крема

1 литър прясно мляко
1 пакет натурално нишесте
7 с.л. захар
2 ванилии
4 яйца
30 гр масло

за ягодовия топинг

1 ч.ч. ягоди
1 ч.ч. захар

Приготвяне

Мекото масло и бисквитите се смилат в робот. Разстилат се в подходящ съд и се заглаждат. 800 мл мляко заедно със захарта и ванилиите се слагат да заврат на котлона Дръпват се от огъня.Яйцата и нишестето се разбиват с останалите 200 мл мляко и на тънка струйка с непрекъснато бъркане се наливат във врящата смес.Връща се на котлона докато се сгъсти. Маха се и се добавя маслото. Когато изстине се изсипва върху бисквитите. За ягодовия топинг-ягодите се нарязват на парчета и се слагат на котлона заедно със захарта. Бърка се докато захарта се стопи.Когато изстине напълно се сипва върху крема. Декорира се по желание.

Добър апетит!








Няма коментари:

Публикуване на коментар