meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Петифури meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 22 май 2017 г.

Петифури

Това е един спомен от моето детство. Баба ми, тази чието име нося ми го приготвяше.Няколко пъти опитах да го приготвя, но все нещо не ставаше като на баба. За  жалост пропуснах да я питам докато беше сред нас къде бъркам. И ето че изненадващо вчера се получи точно като нейния. Истината е , че допусках малки грешки, които се оказаха от значение. Затова рецептата трябва да се следва съвсем точно.

Продукти

3/4 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
6 с.л. хубаво натурално какао ( аз ползвах Йон)
200 гр масло
4 яйца
4 с.л. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
кокосови стърготини

Приготвяне

Млякото, захарта и какаото се слагат да заврат на котлона. Бъркат се периодично за да се смесят хубаво.Добавя се маслото.Когато е стопи се сваля от огъня. Отделя се 3/4 ч.ч. от сместа. Останалата част се оставя да се охлади и се добавят един по един четирите жълтъка. Слагат се брашното и орехите и хубаво се разърква. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се добавят в сместта, като се бърк в една посока, не особено енергично.Хубаво е да се ползва малка тавичка , защото сместа е без набухвател и ако тавичката е голяма ще стане прекалено тънка. моята е 25 см в диаметър. Пече се около 30 минути ( може да проверите с клечка за зъби дали е готов). Когато изстине се залива с отделената в началото смес. По желание се наръсва с кокосови стърготини.





Няма коментари:

Публикуване на коментар