Тези дни съм на шоколадова вълна.Всъщност след Петифури просто така се се стекоха нещата, че сладкишът отново беше шоколадов. Исках да приготвя на децата топъл шоколад с натурално какао, но те не го одобриха и трябваше да му намеря приложение бързо. Тази рецепта отдавна си чакаше реда в списъка за правене и ето че така ненадейно беше направена. Получи се много вкусно и записвам рецептата.Взех я от сайта Вкусно с Мария .
Продукти
200 гр майонеза
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
6 с.л. натурално какао
1 ч.ч. прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
глазура
200 гр шоколад
100 мл течна сметана
Приготвяне
Захарта се разбива с майонезата и се добавя прясното мляко.В отделна купа се смесват другите сухи съставки и се добавят към майонезата.Разбъркват се хубаво. Пекат се до суха клечка.За глазурата шоколада се разстопява на водна баня в сметаната. Сладкишът се залива със глазурата и се украсява по желание.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар