meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Баварски гевреци meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 5 май 2017 г.

Баварски гевреци

Обичаме гевреци.Затова реших да опитам да приготвя вкъщи. Получиха се много вкусни и вече има заявка за втора доза. Сърдечни благодарности на Ваня Джорджевич че сподели с нас тази вкусна рецепта.

Продукти

200 мл вода
200 мл прясно мляко
1 кубче мая ( или 1 пакетче суха)
1 с.л. захар
1 с.л. сол
2 с.л. олио
брашно за меко тесто

2 л. вода
5-6 ч.л. сода бикарбонат

сусам

Приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто. Без да се оставя да втасва се разделя на 11 части.Оформят се хубави топчета и се намазват с малко олио. Всяко се разделя на две равни части и се правят на фитили. Усукват се един върху друг, оформя се кръг и краищата се залепват хубаво за да не се разтворят. Водата се кипва и се добавя содата ( може да се дръпне леко от котлона за да не започне да кипи). Всяко геврече се пуска във водата за 30-40 секунди. Върху кухненска кърпа се изсипва сусам и гевречетата се овалват. Слагат се върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята до 200 гр. фурна. Прекрасни са!

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар