Продукти
200 мл квас
около 800 гр бяло брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар
400 мл вода
2 с.л. разстопено и охладено краве масло ( пропуснах)
Приготвяне
В брашното се прави кладенче. Сипва се кваса, солта, захарта и водата и се замесва меко тесто. Покрива се с чиста кърпа и се оставя на стайна темепература за 6-7 часа. Ако е студено може и повече. А ако е много топло може и по-малко. Тестото трябва са се надигне, да стане леко и ефирно. Оформя се хляб и се остава още за час-два да втаса. Пече се в сгорещена до 220 градуса фурна, с кипяща вода в съд на дъното. Сред първите 20 минути темпераатурата се намалява на 200 градуса. Пече се около 1 час или до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар