meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Хляб с квас meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 28 април 2017 г.

Хляб с квас

Това е първия ми опит с този вид тесто. До сега винаги съм работила с маено тесто и мисля че ми се получава. Но човек не може да стои на едно място, затова реших да се пробвам да приготвя тесто с квас. Далеко съм от майсторите в занаята, но смея да твърдя че се получи вкусен хляб, който хапнахме с удоволствие. Какво по-хубаво от уханен домашен хляб. Особено с домашно масло и сrрене. А защо не и мармалад. Доверих се на рецептата от сайта Домашни хитрини . Само си предвидете повечко време, защото става бавно спрямо тестото с мая.

Продукти

200 мл квас
 около 800 гр бяло брашно
1 с.л. сол
1 с.л. захар
400 мл вода
2 с.л. разстопено и охладено краве масло ( пропуснах)

Приготвяне

В брашното се прави кладенче. Сипва се кваса, солта, захарта и водата и се замесва меко тесто. Покрива се с чиста кърпа и се оставя на стайна темепература за 6-7 часа. Ако е студено може и повече. А ако е много топло може и по-малко. Тестото трябва са се надигне, да стане леко и ефирно. Оформя се хляб и се остава още за час-два да втаса. Пече се в сгорещена до 220 градуса фурна, с кипяща вода в съд на дъното. Сред първите 20 минути темпераатурата се намалява на 200 градуса. Пече се около 1 час или до готовност.











Няма коментари:

Публикуване на коментар