meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Козуначени кифлички с локум и бадеми meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 6 април 2017 г.

Козуначени кифлички с локум и бадеми

Моята половинка е фен на локумените сладки. Специално за него набелязах в блога на Илиана Балканска тази чудна рецепта.Ухаят прекрасно и са много вкусни.

Продукти

200 мл прясно мляко
1 кубче мая
2 яйца и 1 белтък
130 гр захар
30 гр мас
30 гр.краве масло
1 ч.л. прясно изцеден сок от лимон
кората на 1 лимон
1 ампула лимонова есенция
ванилия
2 кутии локум
32 бр. бадем
брашно за меко тесто

Приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко. Яйцата се разбиват с единия белтък и се сипват в млякото.Маслото и маста се разстопяват,добавят се към ячено -млечната смес заедно със лимоновия  сок, лимоновата кора и ароматите и хубаво се разбърква всичко.Добавя се брашно до получаване на меко, нелепнещо тесто и се оставя на топло да удвои обема си. Разделя се на 4 топки и всяка се разточва на елипса. Реже се на 8 триъгълника, слага се парче локум и се завива на кифличка. Краищата се събират и там се лага 1 бадем. Пече се до готовност в предварително загрята фурна.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар