Продукти
200 гр брашно
300 гр спанак ( може и бланширан)
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
150 гр сирене
1 бакпулвер
Приготвяне
Спанакът се бланшира за 3-4 минути във вряща вода. После се запържва за кратко, колкото да се изпари водата.Аз предпочитам сама да си го приготвя защото при наличието на пресен спанак, не ми се ползва замразен.Разбиват се яйцата и се добавят прясното мляко и олиото.Бакпулевера се пресява с брашното и се добавя към течната смес.Накрая се слага охладения спанак и натрошеното сирене и се разбърква хубаво. Изсипва се в намаслена тавичка и се пече до суха клечка.
Добър апетит!
Щ
Няма коментари:
Публикуване на коментар