meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Солен спаначен кейк meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 1 април 2017 г.

Солен спаначен кейк

Обожавам спанак. Най-често го хапвам на супа, баница или спанак с ориз. Но ето че попаднах на тази рецепта в сайта  С нож и вилица в ръка и реших че непременно ще я опитаме. Всички удома много я харесахме ( освен мъжът ми разбира се, който никога не яде такива зелени нещица) Затова я споделям в моята виртуална тетрадка.

Продукти

200 гр брашно
300 гр спанак ( може и бланширан)
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 мл олио
150 гр сирене
1 бакпулвер

Приготвяне

Спанакът се бланшира за 3-4 минути във вряща вода. После се запържва за кратко, колкото да се изпари водата.Аз предпочитам сама да си го приготвя защото при наличието на пресен спанак, не ми се ползва замразен.Разбиват се яйцата и се добавят прясното мляко и олиото.Бакпулевера се пресява с брашното и се добавя към течната смес.Накрая се слага охладения спанак и натрошеното сирене и се разбърква хубаво. Изсипва се в намаслена тавичка и се пече до суха клечка.

Добър апетит!




Щ

Няма коментари:

Публикуване на коментар