meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Чабата сандвичи meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 28 март 2017 г.

Чабата сандвичи

Тези дни реших да направя домашни чабати за сандвичи. Рецептата за хлебчетата си харесах от сайта Домашни хитрини .Плънката може да е всякаква, каквото обичате.Особеното е че е нужно повече време за приготвянето на хлебчетата. Но стават много вкусни. Първото което трябва да направите е т.нар.бига- което е нещо като квас. Изисква между 24 и 48 часа. Затова първо споменавам продуктите за него.

Продукти

2 гр прясна мая
280 гр брашно
220 мл вода

Приготвяне

Маята се разтваря в леко топлата вода. Добавя се брашното и се бърка докато се смесят хубаво. Покрива се със стреч фолио и се оставя на стайна температура за 24-48 часа. Аз го оставих за 24 часа.Въпреки малкото мая бухва доста така че си пригответе по-голям съд!

Продукти за чабатата

бига
500 гр брашно
285 мл вода
15 мл мляко ( нямам толкова малко деление и сипах мноого малко)
15 гр масло разстопено, но не топло
сол

Приготвяне

Брашното се пресява със солта в купата, в която ще се меси. В средата се прави кладенче, сипва се бигата и останалите продукти и се замесва тесто. Остава лепнещо! Оставя се да втаса 2 часа на стайна температура. Изиспва се в тава, застлана с хартия за печене и с помощта на шпатула се разделя на 4-6 части. Всяка се оформя като правоъгълник, без да се натиска много. Оставят се за 40-50 минути да втасат и се пекат на 220 градуса, като на дъното на фурната се слага купа с вряща вода.
Когато се изпекат и поизстинат се разрязват на половина ( единия край не се реже съвсем така че двете части да останат все пак свързани) и се слага плънка по желание (аз сложих салам, кашкавал, домат и маруля)

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар