Преди извество време приготвих тези кашкавалки и мъжът ми спомена,че ще са много по-вкусни ако сложа и кренвирш. И днес изпълних това негово желание. Рецептата ми попадна пред погледа от сайта EL's home cooking където честичко обичам да надниквам за добри идеи. Но това моят мъж не можел да се наяде ако няма и нещо имитиращо месо.Та специално за него добавих кренвирш в рецептата.
Продукти
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
2 ч.ч. брашно
200-250 гр кашкавал
1/2 ч.ч олио
3 кренвирша
Приготвяне
Содата се угасява в киселото мляко и ги добавяме към разбитите яйца.Кашкавалът се настъргва на ситно и се обърква с млечно-ячената смес.Сипва се олиото. Накраясе добавя разбира се и брашното. Сместа се сипва във формички за мъфини. В средата се слага парче кренвирш и се пече в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар