От известно време в хладилника се мъдри останал от нещо си течен шоколад. Когато видях тази рецепта си казах че е идеалното решение за оползотворяването му. Взех идеята от сайта Експлозия от вкусове и аромати .Понеже всички удома останаха очаровани, записвам прилежно рецептата.
Продукти
4 яйца
200 гр кисело мляко
1 бакпулвер
200 гр захар
120 мл топла вода
1 ванилия
320-350 гр брашно
стафиди
150 гр течен шоколад ( по предложение на половинката смятам другия път да използвам два млчени шоколада, начупени на парченца)
50 мл олио
1 лимон (по оригинал лайм, но аз имах лимон)
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта.Добавя се киселото мляко, ванилията, олиото водата и брашното, пресято с бакпулвера.Бърка се през цялото време при добавянето на всеки продукт. Слага се сока от лимона и настърганата кора.Накрая се добавят стафидите. Изиспва се в тавичката и отгоре се слага течния шоколад. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна до суха клечка.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар