Всъщност баба правеше два вида пилешка супа.Едната е с по-малко продукти, но това въобще не й пречи да е много вкусна и любима.Реших да запиша рецептата за да може някой ден моите деца да я приготвят ако искат.Аз им я правя понякога, макар че вкусът на пилетата отдавна да не е като някога.
Продукти
пилешко месо по избор (правя го с каквото имам под ръка)
2 глави кромид лук
1 кафеена чашка ориз
сол
1 с.л. брашно
Приготвяне
Пилешкото се сварява и накъсва на дребно. Връща се в бульона и се добавя наситнения лук.Когато се свари се слага ориза и солта, а когато той е готов се добавя на тънка струйка брашното, размито в малка вода. Оставя се да покъкри 5-10 минути и е готова.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар