meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Крокетите на Фани meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 17 май 2013 г.

Крокетите на Фани

Малко различен вариант на Картофени  кюфтета. У дома много я харесват , взех я от Кулинарен журнал .Естествено по оригинална рецепта се пържат, но както вече казах аз предпочитам да пека. Особено картофените истории, които иначе поемат много мазнина.

Продукти

1 кг картофи
250 гр сирене
100 гр кашкавал
1-2 кренвирша
 2 яйца
кимион и чесън на прах
сол на вкус
1 яйце и галета за паниране

Приготвяне

Картофите се сваряват и обелват, след което се намачкват с вилица. Прекалено добре намачкани, после на мен лично ми се разпадат, затова предпочитам по-грубо намачкване с вилица или ръчна преса. Добавят се белтъците и подправките, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и наситнените кренвирши. Аз кренвиршите като по-мързелива ги смилам в робота. Всичко се разбърква хубаво. Сместа се оставя за 1 час в хладилника. Оформят се продълговати крокети, които се топят в галета, после в разбито яйце и пак в галета. Пекат се в тавичка застлана с хартия за печене. За любителите на мазното се пържат в силно сгорещено олио или във фритюрник.
Добър апетит!








1 коментар: