Продукти
1 кг картофи
250 гр сирене
100 гр кашкавал
1-2 кренвирша
2 яйца
кимион и чесън на прах
сол на вкус
1 яйце и галета за паниране
Приготвяне
Картофите се сваряват и обелват, след което се намачкват с вилица. Прекалено добре намачкани, после на мен лично ми се разпадат, затова предпочитам по-грубо намачкване с вилица или ръчна преса. Добавят се белтъците и подправките, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и наситнените кренвирши. Аз кренвиршите като по-мързелива ги смилам в робота. Всичко се разбърква хубаво. Сместа се оставя за 1 час в хладилника. Оформят се продълговати крокети, които се топят в галета, после в разбито яйце и пак в галета. Пекат се в тавичка застлана с хартия за печене. За любителите на мазното се пържат в силно сгорещено олио или във фритюрник.
Добър апетит!
Ако не е пържено, не е вкусно! :)
ОтговорИзтриване