meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле жулиен meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 17 май 2013 г.

Пиле жулиен


Тази рецепта я пиша още преди да сме изяли първото приготвяне. Оказа се много сполучлива. Откраднах си я от сайта на Нинфил.

Продукти

400 грама пилешко филе
200 грама пресни гъби
2-3 кисели краставички
100 мл бяло вино
400  гр заквасена сметана
3-4 триъгълничета топено сирене
какшавал за поръсване

Приготвяне

 Пилешкото се нарязва на тънки жулиени. Месото се изпържва до полуготовност в тефлонов тиган без  мазнина. Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и краставичките нарязани на жулиени.




Когато са готови гъбите се слагат сиренцата и сметаната и на по-слаб огън се оставя докато хубаво се растопят.


 Сипете виното и оставете да се поизпари. Накрая се изиспва в тавичка, наръсва се с кашкавал и се запича докато кашкавала стане златисто кафяв.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар