meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Булгур с мляко и стафиди meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 17 март 2022 г.

Булгур с мляко и стафиди

Честно казано до сега не  съм купувала и ползвала булгур. Но откакто опитах в Турция много ми хареса и реших да си купя. Освен за солени гозби, той е подходящ и за десерти, както се оказа. Вече за втори път приготвям рецептата на Домашни хиитрини . Десертът е вкусен и си заслужава да го опитате.

Продукти

1 ч.ч. булгур

3 ч.ч. вряща вода

1/2 ч.л. сол

100 гр стафиди

6 с.л. захар 

1 ванилия

500 мл прясно мляко

30 гр масло


Приготвяне

Булгурът се измива хубаво и се залива с врялата вода, в която е добавена солта. Захлупва се и се оставя за 30 минути да поеме водата. Слага се на котлона, добавят се прясното мляко, захарта и стафидите и се вари 20 минути. От време на време се разбърква. Отстранява се от котлона и се добавят маслото и ванилията и отново се захлупва. Когато изстине се разделя в купички . Аз по мое усмотрение добавих към горещата смес и лимонови корички.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар