Честно казано до сега не съм купувала и ползвала булгур. Но откакто опитах в Турция много ми хареса и реших да си купя. Освен за солени гозби, той е подходящ и за десерти, както се оказа. Вече за втори път приготвям рецептата на Домашни хиитрини . Десертът е вкусен и си заслужава да го опитате.
Продукти
1 ч.ч. булгур
3 ч.ч. вряща вода
1/2 ч.л. сол
100 гр стафиди
6 с.л. захар
1 ванилия
500 мл прясно мляко
30 гр масло
Приготвяне
Булгурът се измива хубаво и се залива с врялата вода, в която е добавена солта. Захлупва се и се оставя за 30 минути да поеме водата. Слага се на котлона, добавят се прясното мляко, захарта и стафидите и се вари 20 минути. От време на време се разбърква. Отстранява се от котлона и се добавят маслото и ванилията и отново се захлупва. Когато изстине се разделя в купички . Аз по мое усмотрение добавих към горещата смес и лимонови корички.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар