Обичам кремове. Но някак по-рядко приготвям. Тези дни реших да опитам крем Каталана и останах много доволна. Благодаря на авторката на блога Culinary with me че сподели чудесната рецепта.
Продукти
200 гр захар
4 жълтъка
1 с.л натурално нишесте
500 мл прясно мляко
настърганата кора на един лимон
Приготвяне
Разбийте жълтъците, захарта и нишестето. Добавете лимонената кора. Долейте на струя с непрекъснато бъркане прясното мляко и започнете да загрявате сместа на средна температура като бъркате непрекъснато за да не загори. Когато започне леко да бълбука отстранете от огъня. Изсипете в купички и охладете на стайна температура, а после приберете в хладилник. Ако имате кухненска горелка преди поднасяне можете да карамелизирате отгоре по 1 с.л. захар.
Добър апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар