meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Крем Каталана meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 9 март 2022 г.

Крем Каталана

 Обичам кремове. Но някак по-рядко приготвям. Тези дни реших да опитам крем Каталана и останах много доволна. Благодаря на авторката на блога Culinary with me че сподели чудесната рецепта.

Продукти

200 гр захар

4 жълтъка

1 с.л натурално нишесте

500 мл прясно мляко

настърганата кора на един лимон

Приготвяне

Разбийте  жълтъците, захарта и нишестето. Добавете  лимонената кора. Долейте на струя с непрекъснато бъркане прясното мляко и започнете да загрявате сместа на средна температура като бъркате непрекъснато за да не загори. Когато започне леко да бълбука отстранете от огъня. Изсипете в купички и охладете на стайна температура, а после приберете в хладилник. Ако имате кухненска горелка преди поднасяне можете да карамелизирате отгоре по 1 с.л. захар.

Добър апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар