Имам си една любима разядка с извара. И често търся подходящи рецепти за да използвам останалата извара. Това е едно чудесно попадение от блога Добър апетит с Пейч . Много се харесаха удома. Та да си имам рецептата и в моята виртуална тетрадка с рецепти.
Продукти
500 гр безсолна извара
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.л. сода бикарбонат
400 гр брашно
100 гр нишесте натурално
1 ванилия
олио за пържене
Приготвяне
Изварата се разбива в робота с яйцата и захарта. Понеже моят няма опция за тесто , прехвърлих в друг съд и добавих останалите продукти. Замесих тесто. Оформят се малки топчета. Загрява се олио и когато е готово, котлона се намалява с няколко степени. Така се пържат без да изгарят отвън и да остават сурови вътре.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар