meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пухкава содена питка meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 28 януари 2022 г.

Пухкава содена питка

 Обичам содена питка. Но някак съм свикнала да я ям само на бъдни вечер.  Преди празниците попаднах на една рецепта, която ме заинтригува. Естествено, не се въздържах и я приготвих. За обяда на бъдни вечер. Наистина се оказа вкусна и много лесна.  В Youtube има чудесно клипче как се приготвя.

Продукти

550 гр брашно

10 гр бакпулвер

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. сол

2 ч.л. захар

300 мл газирана вода

3 с.л. олио

1 ч.л. оцет

Приготвяне

В купата за месене се смесват сухите съставки и се разбъркват. Не наблюдавах угасване на содата в оцета, но може да го направите. За мен така е правилно. Добавят се течните съставки и се замесва меко тесто. Питката се маже от всички страни с олио. Прибира се в плик за печене и се прибира в хладилника за 1 час или 1 нощ. Пече се в загрята до 220 градуса фурна.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар