След като си спретнах Крем Брюле, ми останаха естествено белтъци. Отдавна замислях да изпробвам торта Павлова. Поколебах се всъщност дали да не е ангелски кекс, но пък за него ми трябваха 10 белтъка, а аз имах 7. Кексът ще е друг път явно.
Продукти
7 белтъка
1 и 1/2 ч.ч захар
500 мл течна сладкарска сметана
щипка сол
плодове по избор
Приготвяне
Белтъците, солта и захарта се разбиват на твърд сняг. Аз я направих с два блата, въпреки че в оригинал е един. Разделих сместа на две равни части и ги разстлах внимателно върху хартия за печене. Фурната се загрява до 130 градуса и се пече час и половина. После фурната се открехва съвсем леко и се оставя да изстине за още час, час и половина. Течната сметана се разбива до пухкав крем. Не слагах захар допълнително защото блатовете ми дойдоха достатъчно сладки. Намазах първия блат с половината сметана, сложих втория и го покрих с останалата сметана. Отгоре наредих боровинки ( смятам че ще е перфектно с ягоди, но по това време уви не открих)
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар