Изпробвах нова рецепта за крем брюле, в търсене на перфектната такава. Тази е доста добра, но има още какво да се желае. Благодарности на авторката на блога My cooking creations че я сподели с нас.
Продукти
7 жълтъка
500 мл сладкарска сметана с висока масленост
100 гр захар
1 щипка сол
3-4 с.л. захар за карамелизиране
ванилия
Приготвяне
Сметаната се слага на котлона да заври и се маха от огъня. Овкусява се с ванилията . Яйцата се разбиват със захарта до пълното й разтваряне. Тук отчитам вероятна грешка. Направих го с тел за разбиване и стана на пяна. Прецедих, но все пак нямаше голямо подобрение. С непрекъснато разбиване и на тънка струйка се налива сметаната. Изсипва се в купички и се редят в тава. Налива се внимателно вряла вода в тавата и се слагат в предварително загрята до 160 градуса фурна за 1 час. Покривате с алуминиево фолио за да не се образува коричка. След изпичане се оставя на равна повърхност до пълно охлаждане и се прибира в хладилника поне за една нощ. Ако имате кухненска горелка преди сервиране се поръсва със захари тя се карамелизира.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар