meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Крем Брюле (друг вид) meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

понеделник, 29 ноември 2021 г.

Крем Брюле (друг вид)

 Изпробвах нова рецепта за крем брюле, в търсене на перфектната такава. Тази е доста добра, но има още какво да се желае. Благодарности на авторката на блога My cooking creations че я сподели с нас.

Продукти

7 жълтъка

500 мл сладкарска сметана с висока масленост

100 гр захар

1 щипка сол

3-4 с.л. захар за карамелизиране

ванилия

Приготвяне

Сметаната се слага на котлона да заври и се маха от огъня. Овкусява се  с ванилията . Яйцата се разбиват със захарта до пълното й разтваряне. Тук отчитам вероятна грешка. Направих го с тел за разбиване и стана на пяна.  Прецедих, но все пак нямаше голямо подобрение. С непрекъснато разбиване и на тънка струйка се налива сметаната. Изсипва се в купички и се редят в тава. Налива се внимателно вряла вода в тавата и се слагат в предварително загрята до 160 градуса фурна за 1 час. Покривате с алуминиево фолио за да не се образува коричка. След изпичане се оставя на равна повърхност до пълно охлаждане и се прибира в хладилника поне за една нощ. Ако имате кухненска горелка преди сервиране се поръсва със захари тя се карамелизира.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар