meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бананови палачинки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 28 ноември 2021 г.

Бананови палачинки

 Тази събота децата искаха бананови палачинки .Правих веднъж и никак не останах доволна от резултата. Затова дълго се  колебах дали да опитам пак. Но в  крайна сметка, опитах и останах доволна от резултата както се вижда. Този път се спрях на рецептата На Звездев . Видя ми се малко гъстичко тестото и на своя глава увеличих млякото.

Продукти

4 яйца

250 мл прясно мляко

2 добре узрели банана

250 гр брашно

канела

1 ванилова захар

Приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват на  сняг. Отделно се разбиват бананите и 50 мл прясно мляко за да станат на пюре. Аз ползвах робота. Към жълтъците са добавят брашното и подправките и се разбиват хубав. Добавят се бананите и останалото прясно мляко. Аз налях мляко на око за по-рядка смес. Накрая се добавят и белтъците и се разбива до еднородна смес. Тигана се маже с масло и се пекат палачинките. Може през 2-3 палачинки пак да го намаслявате за да не залепват.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар