За жалост ходенето на заведение стана още по-ограничено от преди. Но все пак ми се случи наскоро. Опитах Шницел по Виенски със свинско и много ми хареса. Казах си щом няма заведения, ще си го направя удома. И ето че днес направих за вечеря, а тъй като съм много доволна от резултата, записвам как ги приготвих.
Продукти
5 свински шницела от бон филе
3 яйца
5-6 с.л. брашно
5-6 с.л. галета
сол
черен пипер
1 лимон
масло
олио за пърженето
Приготвяне
Шницелите се начукват много добре за да се изтънят максимално. Поръсват се със сол , черен пипер и сокът от половината лимон и се оставят да отпочинат. Шницелите са потапят първо в брашно, след което излишното се изтръсква. След това се потапят в разбитите яйца, отцеждат се и се потапят в галетата. Пържат се в силно сгорещено олио, като при слагането огънят се намалява с няколко степени за да се изпържат, без да изгорят. Пържат се до хубав златист загар. Сервират се с тънко кръгче лимон и малко масло отстрани. Класическата гарнитура е картофена салата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар