meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шницел по Виенски meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 28 ноември 2021 г.

Шницел по Виенски

 За жалост ходенето на заведение стана още по-ограничено от преди. Но все пак ми се случи наскоро. Опитах Шницел по Виенски със свинско и много ми хареса. Казах си щом няма заведения, ще си го направя удома. И ето че днес направих за вечеря, а тъй като съм много доволна от резултата, записвам как ги приготвих.

Продукти

5  свински шницела от бон филе

3 яйца

5-6 с.л. брашно

5-6 с.л. галета

сол

черен пипер

1 лимон

масло

олио за пърженето

Приготвяне

Шницелите се начукват много добре за да се изтънят максимално. Поръсват се със сол , черен пипер  и сокът от половината лимон и се оставят да отпочинат. Шницелите са потапят първо в брашно, след което излишното се изтръсква. След това се потапят в разбитите яйца, отцеждат се и се потапят в галетата. Пържат се в силно сгорещено олио, като при слагането огънят се намалява с няколко степени за да се изпържат, без да изгорят. Пържат се до хубав златист загар. Сервират се с тънко кръгче лимон и малко масло отстрани. Класическата гарнитура е картофена салата.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар