Обичам неща с бутер тесто. Но до сега си мислех че приготвянето му отнема твърде много време. Наскоро обаче попаднах на рецептата в блога на Kokona и съм изключително доволна от резултата.
Продукти
250 гр брашно
250 гр масло
1 ч.л. сол
166 мл ледено студена вода
Приготвяне
Тестото се приготвя в робот или в купа с шпатула за да не се затопли от допир с ръцете ви. Слагате в купата на робота маслото , солта и брашното и пулсирате около 15 пъти набързо. После доливате ледената вода и повтаряте упражнението. На набрашнен плот изваждате и оформяте с ръце. Разточва се на правоъгълник и се загъва като плик за писмо. После са разточва отново и пак се загъва. Повтаряте 5 пъти. При последното разточване раздляте тестото на две след сгъването.Двата квадрата се слагат в ъв фолио за свежо съхранение и се прибират за 30 минути във фризера. Приготвяте желаната плънка. Вадите тестото от фризера и включвате фурната да загрява.200 градуса с вентилатор е моята температура за печене.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар