meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Бързо и лесно бутер тесто meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 17 ноември 2021 г.

Бързо и лесно бутер тесто

 Обичам неща с бутер тесто. Но до сега си мислех че приготвянето му отнема твърде много време. Наскоро обаче попаднах на рецептата в блога на Kokona и съм изключително доволна от резултата.

Продукти

250 гр брашно

250 гр масло

1 ч.л. сол

166 мл ледено студена вода


Приготвяне

Тестото се приготвя в робот или в  купа с шпатула за да не се затопли от допир с ръцете ви. Слагате в купата на робота маслото , солта и брашното и пулсирате около 15 пъти набързо. После доливате ледената вода и повтаряте упражнението. На набрашнен плот изваждате и оформяте с ръце. Разточва се на правоъгълник и се загъва като плик за писмо. После са разточва отново и пак се загъва. Повтаряте 5 пъти.  При последното разточване раздляте тестото на две след сгъването.Двата квадрата се слагат в ъв фолио за свежо съхранение и се прибират за 30 минути във фризера. Приготвяте желаната плънка. Вадите тестото от фризера и включвате фурната да загрява.200 градуса с вентилатор е моята температура за печене.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар