meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Владишко пиле meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 16 май 2021 г.

Владишко пиле

 Тази рецепта подбрах от сайта Рецептите на баба Днес я опитахме и много ни хареса. Затова реших да я апиша и в моята виртуална кулинарна тетрадка. Направих някои промени според моите предпочитания.

Продукти

800-900 гр пилешки пържоли от бут

3 черевени чушки

1 морков

1 глава лук

1 с.л. Маги 10 зеленчука

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.л. сол

300 мл прясно мляко

5 яйца 

500 гр брашно

кашкавал за наръсване

Приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се запържва в тефлонов тиган. Добавят се наситнените зеленчуци и се оставят докато омекнат.Ръси се с подправката. От яйцата и брашното се прави тесто с 1 ч.л. сол. В началото може да стане твърдо ,но след повече месене става добре. Разделя се на две и всяка част се разточва на кора с размерите на тавата , в която ще печем. Върху първата се слага пилето със зеленчуците. От маслото , брашното и млякото се прави бешамел, с който се залива ястието. Отгоре се слага втората кора и се пече до златисто Настъргва се кашкавал и се връща във фурната само колкото да се разстопи.

Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар