Тази рецепта подбрах от сайта Рецептите на баба Днес я опитахме и много ни хареса. Затова реших да я апиша и в моята виртуална кулинарна тетрадка. Направих някои промени според моите предпочитания.
Продукти
800-900 гр пилешки пържоли от бут
3 черевени чушки
1 морков
1 глава лук
1 с.л. Маги 10 зеленчука
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 ч.л. сол
300 мл прясно мляко
5 яйца
500 гр брашно
кашкавал за наръсване
Приготвяне
Месото се нарязва на хапки и се запържва в тефлонов тиган. Добавят се наситнените зеленчуци и се оставят докато омекнат.Ръси се с подправката. От яйцата и брашното се прави тесто с 1 ч.л. сол. В началото може да стане твърдо ,но след повече месене става добре. Разделя се на две и всяка част се разточва на кора с размерите на тавата , в която ще печем. Върху първата се слага пилето със зеленчуците. От маслото , брашното и млякото се прави бешамел, с който се залива ястието. Отгоре се слага втората кора и се пече до златисто Настъргва се кашкавал и се връща във фурната само колкото да се разстопи.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар