Да не остана по-назад от модата и аз приготвих прословутия Хляб в плик. Много вкусен и безкрайно хрупкав. Използвах рецептата на Петя от ''Ухае на''
Продукти
350 мл топла вода
1 кубче мая
брашно за меко тесто
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
олио за намазване на плика
Приготвяне
Маята се разтваря във водата. Добавя се захарта и малко брашно и се оставя да се активира. Добавят се останалите продукти и се омесва меко , нелепнещо тесто. Втасва докато удвои обема си. Оформя се в желаната форма. Пликът се намазва с олио от вътрешната страна и хляба се слага вътре. Отново втасва до удвояване на обема. Може да се сложи в студена фурна за да довтаса с печенето. Пека на 200 градуса около 40 минути.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар