Имам няколко рецепти за гофрети. Затова кръстих тези за неделна закуска. Рецептата е лесна и сполучлива, единствения минус е че не станаха много хрупкави. Така де, не приличаха на купешките. Рецептата взех от сайта на Звездев.
Продукти
4 яйца
250 мл прясно мляко
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
250 гр брашно
8 с.л. олио
3 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
Приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци и белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с прясното мляко и се добавят с бъркане към белтъците ( аз направих белтъците в робота) Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя сол и захар. Добавят се към сместа, слага се олиото и отново се разбива за да се хомогенизира всичко. С черпак се налива сместа върху загрят и намаслен гофретник и се пекат до готовност.
Добър апепит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар