meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Горнооряховско гърне meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 16 февруари 2021 г.

Горнооряховско гърне

 Рядко готвя телешко удома. Когато някой от домашните не яде нещо, предпочитам да приготвя  това което хапваме всички. Но пък е нужно и да се поглезим все пак, нали? Така че понякога правя и нещо различно. Наскоро си взех телешки джолан и имах голямо желание да го приготвя в гювеч. Затова се потърсих подходяща рецепта.  И ето какво си избрах .Готвих го на бавен огън за да стане като мозък.Изключително съм доволна от резултата.


Продукти

1 кг телешки джолан (моят беше без кост)

4-5 картофа според големината на гювеча

2 моркова

сол на вкус

300 мл червено вино

1 ч.ч. вода

няколко зърна бахар

няколко зърна черен пипер

листа дафинов лист


Приготвяне

Месото се нарязва на хапки. Част от него се слага на дъното на намаслен гювеч. Отгоре се слагат едро нарязаните зеленчуци. В оригиналната рецепта има също чесън, люта чушка и 2 с.л. доматено пюре, които обаче пропуснах по една или друга причина.Слагат се подправките и отново месо. Наливат се водата и виното. Може да запечатате гювеча с тесто от вода и брашно. Пече се на 150 градуса 4 часа и половина.

Добър апетит!










Няма коментари:

Публикуване на коментар