Наскоро приготвих това предложение от сайта Вкусно с Валя и Ирина и удома много се хареса.
Продукти
4-5 тиквички
около 1 кг пилешки пържоли от бут
400 гр домати на кубчета
червен пипер
черен пипер
мащерка
за соса бешамел
50 гр масло
400 мл прясно мляко
1 и 1/2 с.л. брашно
настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне
Обелените и нарязани на кръгчета тиквички се запичат на хартия за печене. Месото се реже на хапки и се запържва на тефлонов тиган. Добавят се подправките и се пържи още малко, а после се наливат доматите. Оставя се да покъкри 10-15 минути на слаб огън. За бешамела, в маслото се запържва брашното и се налива на тънка струйка млякото, като се бърка непрекъснато. Оставяме да се сгъсти до желаната гъстота. В намаслена тавичка редим тиквичките, пилешкото и заливаме с бешамела. Печем до златист загар, слааме настъргания кашкавал и връщаме за да се разстопи.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар