meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Винен кебап meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 22 януари 2021 г.

Винен кебап

  Обичам винен кебап , но до сега не съм правила. Най-накрая се реших. Смятам че ми се получи добре ,  точно по моя вкус. Ето как го приготвих .

Продукти

600-700 гр. свинско месо

1 глава лук

няколко зърна черен пипер

няколко листа дафинов лист

1 ч.ч. червено вино

1 с.л. брашно

2 ч.л.. червен пипер

2 ч.ч. ориз за гарнитура ( някои го правят с картофено пюре, но  никога не съм го възприемала)

Приготвяне

Месото се нарязва на ситни хапки и се запържва в 1 с.л. олио. След около двайсетина минути се добавя наситнения лук и се пържат още десетина минути. Налива се виното и се оставя да к ъкри докато се изпари. После месото се залива с литър и половина вода .Добавят се дафиновия лист и черния пипер. Оставя се да се къкри до пълното сготвяне на месото. Брашното и червения пипер се разтварят в  малко олио и с непрекъснато бъркане се наливат при месото. Оставя се още няколко минути да се вари .Отделно се сварява  ориз и всяка порция се сервира с 2-3 лъжици сварен бял ориз.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар