Обичам винен кебап , но до сега не съм правила. Най-накрая се реших. Смятам че ми се получи добре , точно по моя вкус. Ето как го приготвих .
Продукти
600-700 гр. свинско месо
1 глава лук
няколко зърна черен пипер
няколко листа дафинов лист
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. брашно
2 ч.л.. червен пипер
2 ч.ч. ориз за гарнитура ( някои го правят с картофено пюре, но никога не съм го възприемала)
Приготвяне
Месото се нарязва на ситни хапки и се запържва в 1 с.л. олио. След около двайсетина минути се добавя наситнения лук и се пържат още десетина минути. Налива се виното и се оставя да к ъкри докато се изпари. После месото се залива с литър и половина вода .Добавят се дафиновия лист и черния пипер. Оставя се да се къкри до пълното сготвяне на месото. Брашното и червения пипер се разтварят в малко олио и с непрекъснато бъркане се наливат при месото. Оставя се още няколко минути да се вари .Отделно се сварява ориз и всяка порция се сервира с 2-3 лъжици сварен бял ориз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар