Престраших се най-сетне да приготвя вкусните мамини мекици. Нейните разбира се са по-вкусни, все пак тя им е майстор, но и моите се изядоха.
Продукти
2 кофички кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно за меко тесто
Приготвяне
Содата се разтваря в киселото мляко. Добавят се солта, захарта и се разбърква хубаво. Накрая се слага толкова брашно, че да се получи меко и нелепнещо тесто. Майка го маже леко с олио от всички страни, завива го с найлон и го оставя за една нощ в хладилника. Но може да пържите и веднага , ако нямате време. Късат се топчета малко по-малки от топче за тенис. Разточват се на елипса, като може накрая да доразтглите и на ръка. Олиото се сгорещява хубаво и се намалява котлона (от 12, аз намалявам на 8) Пържат се като леко въртите с вилица за да се изпържи равномерно. После се обръща и се повтаря процедурата.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар