meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шкембе чорба meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 16 декември 2020 г.

Шкембе чорба

 Обичам шкембе чорба. Но дългото варене на шкембето винаги ме е спирало да я приготвям вкъщи. Ето че обаче наскоро се реших. Взех си и о Чудо не се вари цяло денонощие :) Най- накрая цяла тенджера шкембе чорба удома! Приготвих даже два пъти- да опитам различни рецепти.

Продукти

700 гр телешко шкембе

500 мл прясно мляо

3 с.л. масло

2 с.л. олио

2 ч.л. червен пипер

чесън на вкус

оцет на вкус


Приготвяне

Шкембето се нарязва на хапки и се сварява до готовност. Оставя се вода според желаната гъстота. Млякото се загрява и се долива в бульона. Маслото и  олиото се загряват на котлона и се отдръпват ( ако обичате препържено масло може да се оставят докато добие ж елания цвят) Добавя се червения пипер и се разбърква. Сипва се в чорбата и се оставя да кипне отново. Сервира се горещо и се овкусява със скълцан чесън и оцет.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар