Обичам шкембе чорба. Но дългото варене на шкембето винаги ме е спирало да я приготвям вкъщи. Ето че обаче наскоро се реших. Взех си и о Чудо не се вари цяло денонощие :) Най- накрая цяла тенджера шкембе чорба удома! Приготвих даже два пъти- да опитам различни рецепти.
Продукти
700 гр телешко шкембе
500 мл прясно мляо
3 с.л. масло
2 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
чесън на вкус
оцет на вкус
Приготвяне
Шкембето се нарязва на хапки и се сварява до готовност. Оставя се вода според желаната гъстота. Млякото се загрява и се долива в бульона. Маслото и олиото се загряват на котлона и се отдръпват ( ако обичате препържено масло може да се оставят докато добие ж елания цвят) Добавя се червения пипер и се разбърква. Сипва се в чорбата и се оставя да кипне отново. Сервира се горещо и се овкусява със скълцан чесън и оцет.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар