meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Питка с мас meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 13 декември 2020 г.

Питка с мас

 Реших тези дни да спретна една питка с мас. Правих си пръжки за качамака и ми остана мас. Ами няма да иде зян я :) Пък и знам че с мас нещата стават едни пухкави...Рецептата видях преди това в ''Кулинариум''

Продукти

1 кубче мая

1 щипка сол

4 яйца

400 мл прясно мляко

250 гр мас (моята не съм я мерила, колкото имаше толкова)

1 ч.л. захар

брашно за меко тесто


Приготвяне

Няма нищо по- специфично. Маята се разтваря в затопленото мляко и се добавят останалите продукти. Последното яйце се разделя и жълтъка се оставя за намазване. Когато се оформи меко тесто, което не лепне се оставя на топло да удвои обема си. Хубаво е да не се пришпорва, но ако бързате може в загрята до 60 градуса и изключена фурна. Оформя се по желание, маже се с разбит жълтък и се пече.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар