Реших тези дни да спретна една питка с мас. Правих си пръжки за качамака и ми остана мас. Ами няма да иде зян я :) Пък и знам че с мас нещата стават едни пухкави...Рецептата видях преди това в ''Кулинариум''
Продукти
1 кубче мая
1 щипка сол
4 яйца
400 мл прясно мляко
250 гр мас (моята не съм я мерила, колкото имаше толкова)
1 ч.л. захар
брашно за меко тесто
Приготвяне
Няма нищо по- специфично. Маята се разтваря в затопленото мляко и се добавят останалите продукти. Последното яйце се разделя и жълтъка се оставя за намазване. Когато се оформи меко тесто, което не лепне се оставя на топло да удвои обема си. Хубаво е да не се пришпорва, но ако бързате може в загрята до 60 градуса и изключена фурна. Оформя се по желание, маже се с разбит жълтък и се пече.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар