meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Белгийска пилешка супа meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 25 октомври 2020 г.

Белгийска пилешка супа

 Тази рецепта признавам  си заглеждам от доста време. И все не й идва реда. Но днес реших, че крайно време да я приготвя.Попаднах на нея в блога Подправено с любов и много хареса на всички ни удома. Направих някои промени за да ми е по-лесно, признавам си. Правих я с  бутчета, които са доста мазнички и намалих сериозно количеството на маслото.Пропуснах и брашното, не си падам по супи с брашно. Но пък може следващия път да пробвам за да видя има ли разлика.


Продукти

3 пилешки горни бутчета

2-3 дафинови листа

4-5 зърна черен пипер

4-5 зърна бахар

3-4 картофа

1 морков

1 чушка

1  шепа  нарязана глава целина

250 гр заквасена сметана

2 с.л. Маги 10 зеленчука

2 жълтъка

масло

магданоз

Приготвяне

Бутчетата се сваряват заедно с дафинови лист, бахара и черния пипер до готовност. В малко масло се задушават за кратко нарязаните на ситно зеленчуци. Заливат се с прецедения бульон от пилешкото. Когато се сварят се добавя обезкостеното месо. Жълтъците се разбиват със сметана и към тях се налива от бульона , като се бърка непрекъснато. Връща се към супата на тънка струйка, като отново се  бърка без прекъсване. Слага се подправката и се вари до кипване. Изключва се котлона и се подправя с наситнения магданоз.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар