Тази рецепта признавам си заглеждам от доста време. И все не й идва реда. Но днес реших, че крайно време да я приготвя.Попаднах на нея в блога Подправено с любов и много хареса на всички ни удома. Направих някои промени за да ми е по-лесно, признавам си. Правих я с бутчета, които са доста мазнички и намалих сериозно количеството на маслото.Пропуснах и брашното, не си падам по супи с брашно. Но пък може следващия път да пробвам за да видя има ли разлика.
Продукти
3 пилешки горни бутчета
2-3 дафинови листа
4-5 зърна черен пипер
4-5 зърна бахар
3-4 картофа
1 морков
1 чушка
1 шепа нарязана глава целина
250 гр заквасена сметана
2 с.л. Маги 10 зеленчука
2 жълтъка
масло
магданоз
Приготвяне
Бутчетата се сваряват заедно с дафинови лист, бахара и черния пипер до готовност. В малко масло се задушават за кратко нарязаните на ситно зеленчуци. Заливат се с прецедения бульон от пилешкото. Когато се сварят се добавя обезкостеното месо. Жълтъците се разбиват със сметана и към тях се налива от бульона , като се бърка непрекъснато. Връща се към супата на тънка струйка, като отново се бърка без прекъсване. Слага се подправката и се вари до кипване. Изключва се котлона и се подправя с наситнения магданоз.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар