У дома рядко пържа. Старая се да заложа на по-здравословна храна. Но понякога като видя нещо толкова изкушаващо, не издържам на изкушението да го опитам. Днешната рецепта видях в блога Домашни хитрини Беше много вкусно, признавам си .
Продукти
12 зелени чушки
1 яйце
250 мл бира
брашно за тесто по-гъсто от кексово
Приготвяне
Чушките се почистват и изпичат.Яйцето се разбива с бирата, слага се сол на вкус и брашно за да се получи тесто малко по-гъсто от кексово.Сгорешява се олио. Когато е готово, котлона се намалява (аз пържа на 8 или 9 от 12) Чушките са пържат до желаната степен и се слагат на домакинска хартия зда поеме излишната мазнина.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар