meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Пиле Франсез meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

събота, 5 септември 2020 г.

Пиле Франсез

 Винаг съм казвала, че добрата снимка ме привлича към едно ядене.Виждам някоя привлекателна снимка и решавам че трябва да го опитам. За жалост, това е нещо което на мен не ми се отдава. Никога не успявам да направя привлекателни снимки на дадено ястие. Тук даже не се опитах. Рецептата е от блога Моят вкус .

Продукти

2 пилешки филета пеперуда

2 яйца

натурално нишесте

сол на вкус

за соса

50 гр масло

150 мл бяло вино

1 ч.л. мед

сока на половин лимон

1 ч.ч. бульон

1 с.л. натурално нишесте

1-2 скилидки чесън


Приготвяне на месото

Месото се нарязва на тънко и се овалва в смес от яйца и нишесте. Пържи се в силно сгорещено олио или се реди на хартия за печене и се пече до готовност. За соса маслот се разтопява и се запържва наситнения чесън. Добавят се виното, лимоновия сок, меда и бульона. Оставя се да къкри докато се изпари виното. Добавя се нишестето рамито в малко вода за сгстяване на соса. Слага се месото и се оставя да покъкри със соса за да се овкуси.

Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар