Винаг съм казвала, че добрата снимка ме привлича към едно ядене.Виждам някоя привлекателна снимка и решавам че трябва да го опитам. За жалост, това е нещо което на мен не ми се отдава. Никога не успявам да направя привлекателни снимки на дадено ястие. Тук даже не се опитах. Рецептата е от блога Моят вкус .
Продукти
2 пилешки филета пеперуда
2 яйца
натурално нишесте
сол на вкус
за соса
50 гр масло
150 мл бяло вино
1 ч.л. мед
сока на половин лимон
1 ч.ч. бульон
1 с.л. натурално нишесте
1-2 скилидки чесън
Приготвяне на месото
Месото се нарязва на тънко и се овалва в смес от яйца и нишесте. Пържи се в силно сгорещено олио или се реди на хартия за печене и се пече до готовност. За соса маслот се разтопява и се запържва наситнения чесън. Добавят се виното, лимоновия сок, меда и бульона. Оставя се да къкри докато се изпари виното. Добавя се нишестето рамито в малко вода за сгстяване на соса. Слага се месото и се оставя да покъкри със соса за да се овкуси.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар