В летните жеги обичам да приготвям бързи и лесни ястия. Особено са ми любими тези на сач. Днешната рецепта е моя импровизация. Стана вкусничко, та да запиша да не забравя :)
Продукти
500-600 гр пилешки пържоли от бут
сумак
няколко лъжици майонеза
2-3 зелени чушки
1-2 моркова
шепа царевица и грах
кашкавал за настъргване
топено сирене по желание
Приготвяне
Нарязваме месото на хапки и овалваме със сумак и майонеза. Запичат се на сача до полуготовност. Чушките и морковите се режат на лентички и се слагат към месото. Добавят се грахът и царевицата и когато са изпечени по желание се слагат няколко кръгчета топено сирене. Отгоре се настъргва кашкавал, връща се във фурната докато се стопи и се сервира горещо.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар