Обичам хляб и всякакви тестени произведения. Да приготвям и да хапвам :) Това предложение е от сайта на Ваня Джорджевич. Правила съм нещо подобно, нейният вариант на тестото е с прясно мляко.Опитайте и двата варианта. Няма нищо по-хубаво от топъл, дъхав хляб с масло и подправки.
Продукти
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
брашно за меко тесто
масло
подправки по избор ( аз обожавам мирис на чесън и слагам чесново брашно)
розмарин
риган
Приготвяне
Маята се разтваря в затопленото мляко.От изброените продукти без маслото и подправките се замесва меко тесто. Оставя се да втаса докато удвои обема си.Късат се топчета колкото топка за тенис и се разточва на елипса.Маже се с омекнало масло,смесено с подправки по избор (предлага се и готово такова)Редят се едно до друго в продълговата форма за кекс. Оставя се отново да втаса и се пече до готовност.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар