След обстойно преглеждане на рецептите за кашкавалки, се спрях на рецептата от сайта Домашни хитрини. Станаха голяма вкуснотия -мекички като памук. Затова и така ги кръстих.
Продукти
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче мая
1 и 1/2 ч.л захар
1 ч.л. сол
5 с.л. олио
брашно за меко тесто
кашкавал за плънката
1 жълтък или цяло яйце за намазване
Приготвяне
Маята се разтваря в топлото мляко.Добяват се останалите продкти и се замесва меко, нелепнещо тесто. Аз винаги го приготвям от вечерта и втасва цяла нощ в хладилника. Ако вие го правите на сутринта, най-хубаво е да втаса на стайна температура до удвояване на обема. Или ако бързате на загрята до 60 градуса и изключена фурна. Късат се топчета колкото топка за тенис и се разточват на елипса. В средата се слага настъргания кашкавал и се усуква фитилче, което после се завива на охлювче. Оставят се да втасат още 20-30 минути( в летните жеги и 15 са достатъчни) .Маже се с разбит жълтък( може цяло яйце) и се пече в предварително загрята фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар