И преди съм правила Лахмаджун. Но тук има малко разлики в тестото и плънката. Рецептата е от списание '' Кулинарен журнал'' И двата варианта ни харесаха. Продуктите са увеличени защото удома сме 5 човека и си хапваме с апетит всичко с тесто :)
Продукти
2 ч.ч. топла вода
1 кубче мая
6 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
8 с.л. кисело мляко
брашно за меко тесто
за плънката
1 кг кайма
1 малка консерва домати на кубчета
черен пипер
кимион
сол
магданоз
Приготвяне
От изброените продукти за тесто замесваме меко, нелепнещо тесто и го оставяме да втаса докато удвои обема си. Плънката приготвих като всички продукти добавих в робота и разбих докато се хомогенизира. Аз направих на всеки по Лахмадун и няколко допълнителни. Може да направите няколко малки или по-големи зависи как предпочитате. Късат се топчета и се разточват на тънък като пица блат. Маже се плънката с помощта на лъжица на тънък, равномерен слой. Пече се в предварително загрята на максимална мощност фурна за около 6-7 минути. Следете защото лесно може да изгори.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар