meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сладкиш Етимек meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 26 май 2020 г.

Сладкиш Етимек

Признавам си често се заглеждам в десертите от турската кухня. Тази рецепта видях в групата ''Турски вкусотии'' във Фейсбук. И реших че трябва да я опитаме. Определено си струва! Не изисква много усулия или супер специални продукти. А пък е много вкусно.

Продукти

12 бр сухари

За карамеления сироп

1 и 1/2 водна чаша захар
2 водни чаши гореща вода

За крема

1 л. прясно мляко
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
2 с.л. натурално нишесте
1 ванилия
1 с.л. масло

за отгоре

1 течна сладкарска сметана
плодове за украса или шам фастък

Приготвяне

Сухарите се редят на един ред в тавичка. Захарта се слага да се карамелизира на котлонва и се залива с водата. Оставя се да се вари десетина минути докато целия карамел се разтвори. Със карамеления сироп се заливат сухарите. Млякото се слага да се вари съ с захарта. Когато заври се добавят смесентие брашно и нишесте и се бърка докато започне да къкри. На мен ми стана на бучки и затова аз го пуснах после в робота. Слага се и маслото и ванилията и се пуска за да стане на гладък крем. Заливат се сухарите. Когато крема изстине напълно, сметаната се разбива и се слага отгоре. Изоплзавйте плодове според въображението си за украса или пък смлян шамфастък. Оставя се да престои една нощ в хладилника.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар