meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Маймунски хляб с чесън и билки meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 20 май 2020 г.

Маймунски хляб с чесън и билки

Отдавна съм хвърлила око на тази рецепта в блога Cook with a smile .И ето че вчера най-после дойде нейния ред. Оооо като се сетя как ухаеше докато се печеше...мм. Обожавам мириса на печен чесън. Превъзходно хлебче, което просто трябва да опитате.

Продукти

1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. вода
1 кубче мая
1 яйце
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно за меко тесто

за намазване

смес от олио и разтопено масло
1-2 скилидки пресован чесън
босилек 
риган

Приготвяне

Маята се развтаря в затоплената смес от мляко и вода. Добавят се останалите продукти и се омесва меко, нелепнещо тесто. Оставя се да удвои обема си. Късат се топчета колкото орех и се редят на един ред във форма за кекс. Продуктите за намазването се смесват и с четка се намазва всяко топче във формата.Между всеки две топчета се слага по още едно, на втори ред и пак се мажат със сместа. Така се прави докато свърши тестото.Пече се до хубав златист цвят, аз пекох на 200 градуса с вентилатор, авторката на блога от където взех идеята пече на 180 без вентилатор.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар