meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Шекерпаре meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

вторник, 21 януари 2020 г.

Шекерпаре

Видях тези сладки и си казах че трябва да ги опитам. Лесни са, с достъпни продусти и много, много вкусни. Във фейсбук има една дама Turkan Seven, която често показва типично турски ястия и десерти. Та тя ме запали по идеята за тези малки изкушения. Ето какво е рецептата.

Продукти

125 гр масло
100 гр пудра захар
1 яйце
3 с.л. грис
1 бакпулвер
1 ванилия
2 и 1/2 ч.ч. брашно

за сиропа

600 мл вода
400 гр захар
лимонов сок

цели ядки за гарниране (аз ползвах орехи)

Приготвяне

Първо сварявате сиропа и го оставяте да се охлади. Топлите сладки се заливат със студен сироп.Слагате на котлон всички продукти и след като заври го оставяте още десетина минути да поври. Това е. За тестото е нужно да смесите мекото масло и пудрата захар.Бърка се до получаване на крем и се добавя яйцето. Отново се разбърква.След това към сместа се добавя гриса. Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията и се добавя към счеста. Бърка се докато се смеяст хубаво.Късат се малки топченца (горе -долу колкото орех). В средата се слага 1 ядка и се пекат на 180 градуса докато покафенеят леко. Заливат се с изстудения сироп и се оставят да го поемат.

Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар