meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Ароматен усукан хляб meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

петък, 22 ноември 2019 г.

Ароматен усукан хляб

Моят рожден ден е Ден на Християнското семейство според православния календар.Двоен празник, как да не го отбележиш с домашно изпечена питка.Ами така е, обичам да си хапвамдомашни питки и използвам всеки повод за да се поглезя. Било пости, е няма как на рождения си ден да постя.  Това  предложение си подбрах от сайта Рецептите он лайн .Стана много пухкава и вкусна.

Продукти

1 и 1/3 ч.ч. вода
1 ч.ч. прясно мляко
1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
брашно за меко тесто
масло за намазване
подправки по избор (аз ползвах босилек и риган)
1 яйце за намазване
семена за наръсване

Приготвяне

Маята се разтваря в затоплената смес от вода и мляко. Добавят се останалите продукти и се замесва меко, нелепнещо тесто. Оставя се за половин час в загрята до 60 градуса, изключена фурна.Разделя се на четири топки, всяка от които се разточва на тънка елипса. Маже се с масло и се ръси с подправка. Слагат се една върху друга.Режат се по дължина на ленти около 2 пръста широки.Краищата на всяка лента се усукват в противоположни посоки, докато станат на нещо като плитка.Редят се в тавичката намаслена предварително или застлана с хартия за печене.Мажат се с разбито яйце (или само жълтък), ръсят се със семена и отново се остава да втаса за около половин час.Пече се на 200 градуса до хубав загар. Ако искате да бухне още при печенето, не загрявайте предварително фурната.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар