Продукти
700 гр брашно
1 суха мая
1 с.л. захар
30 мл зехтин
370 мл вода
за овлване
1 ч.ч. захар
2 ч.л.канела
за карамеления сос
100 гр масло
1/2 ч.ч. захар
1 к.ч. мляко
Приготвяне
Замесва се меко тесто.Остава се да удвои обема си. Ако искате да стане по-бързо докато го приготвяте , загрявате фурната на 60 градуса, изключвате и оставяте тестото вътре.Захарта и канелата се смесват в дълбока купа. От тестото се късат топчета колкото орех, овалват се и се редят (за класически маймунски хляб във форма за кекс с дупка в средата и се слагат на няколко реда като всеки следващ е върху празните места от долния) Отново се остава да втаса за около 15-20 минути. Пече се на 180 градуса до готовност. Маслото се стопява на котлона, добавя се захарта и се карамелизира. Налива се прясното мляко. Със соса се залива опечения хляб.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар