meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Сладък маймунски хляб meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

четвъртък, 14 ноември 2019 г.

Сладък маймунски хляб

Обичам да приготвям тристепенно меню. Особено сега в хладните есенни дни да се стоплим с някоя вкусна супичка, да си похапнем основно и разбира се да завършим с десерт. За мен вкусната храна накрая винаги завършва с десерт.От което разбира се страда фигурата ми, но не може всичко да е идеално:) Днешната рецепта подбрах от блога Домашни вкусотии и отдавна е в полезрението ми.Отбелязвам си другия път да приготвя двойно количество карамелен сос-на нас ни дойде малко.

Продукти

700 гр брашно
1 суха мая
1 с.л. захар
30 мл зехтин
370 мл вода

за овлване

1 ч.ч. захар
2 ч.л.канела

за карамеления сос

100 гр масло
1/2 ч.ч. захар
1 к.ч. мляко

Приготвяне

Замесва се меко тесто.Остава се да удвои обема си. Ако искате да стане по-бързо докато го приготвяте , загрявате фурната на 60 градуса, изключвате и оставяте тестото вътре.Захарта и канелата се смесват в дълбока купа. От тестото се късат топчета колкото орех, овалват се и се редят (за класически маймунски хляб във форма за кекс с дупка в средата и се слагат на няколко реда като всеки следващ е върху празните места от долния) Отново се остава да втаса за около 15-20 минути. Пече се на 180 градуса до готовност. Маслото се стопява на котлона, добавя се захарта и се карамелизира. Налива се прясното мляко. Със соса се залива опечения хляб.

Добър апетит!






Няма коментари:

Публикуване на коментар