Предложено от Кулинарен журнал.
Продукти
6 с.л. заквасена сметана
1 яйце (жълтъка за намазване)
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 кубче мая
1/2 ч.ч. вода
брашно за меко тесто
4 кренвирша
Приготвяне
Замесва се меко тесто и се оставя да втаса на топло. Може и също така да се приготви от вечерта и да втасва цяла нощ в хладилника.Разделя се на 2 и всяко топче се разточва на кора. Режат се ленти с които се увиват разрязаните на половин или четвърт кренвирши. Мажат се с разбит с малко олио жълтък и се пекат до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар