Днес реших че менюто ще включва свинско. Рецептата подбрах от Кулинарен журнал, но направих някои промени.Реших да пропусна меда и да добавя подправки, които харесваме с пържоли на фурна-червен пипер и чубрица. Как ухаеше само докато се печаха ммм.
Продукти
5 свински вратни пържоли
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица
50 гр масло
200 мл вода
100 мл бира
Приготвяне
Подправките се смесват на вукс и с тях се намазват пържолите от двете страни.Маслото се стопява, смесва се с водата и бирата и си изсипват в дълбока тавичка. Отгоре се редят пържолите. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна за 50 минути- 1 час. Маха се фолиото и се пече докато се сготвят напълно и сосът почти се изпари.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар