meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Странджански гюзлеми meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

сряда, 16 октомври 2019 г.

Странджански гюзлеми

Това е една рецепта за вкусна закуска, на която попаднах преди време в сайта Готвач. Определено е нещо, което си струва да опитате.Не знам как са в оригинал, но се надявам някой ден да опитам.

Продукти

600 гр брашно (все пак предвидете и още малко)
200 гр кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 суха мая
150 мл хладка вода
кашкавал и шунка за пънката
150 гр кашкавал за тестото
подправки по избор
масло за намазване

Приготвяне

В брашното се прави кладенче в което се сипват киселото мляко с разтворената в него сода и разбитото яйце.Аз добавих и малко масло.Налива се водата.Добавя сет се солта и захарта. Слага се настъргания на ситно кашкавал.Разбърква се за да се получи тесто и се слага маята (някъде четох че сухата мая не е хубаво да прави директен контакт с водата затова винаги я слагам по-късно)Маслото за намазване се смесва с подправките.След като втаса тестото се късат топчета и се разточват на тънки елипси.Мажат се с маслото с подправките.В едната половина се слага от плънката, аз избрах шунка и кашкавал и се прихлупва с другата половина. Притискат се краищата с пръсти хубаво за да не потече плънката.Разточват се внимателно с точилката.Пекат се на грил преса или грил тиган.

Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар