meta name="blogovoditel.com" content="9hTTe7mCvqM756VS3M4FfB9aJuEuM4" / Ariel loves to cook: Лястовичи гнезда meta name="blogovoditel.com" content="AXU6Vs5ucIVXRfjTTcQ9yH6249jzVx" /

неделя, 13 октомври 2019 г.

Лястовичи гнезда

Отдавна се каня да приготвя такива гнезда.Такъв начин на приготвяне видях при една жена, която прави храна за вкъщи и реших да опитам.Малко ми е трудно запазването на вдлъбнатината в каймата, но ще намеря вариант. Сосът с го взех от Миш-маш.Само че мисля да увелича количеството, понеже сме много хора и за нас е малко.

Продукти

1 кг кайма
черен пипер
чубрица
кимион 
1 яйце (за каймата)
8 яйца

за соса

1 буркан домати (имах домашен сос)
3 с.л. брашно
2 с.л. олио
вода
сол
черен пипер
индийско орехче
пресен магданоз

Приготвяне на гнездата

Каймата се смесва с подправките и яйцето.Къса се топчета и се оформят като бургери. Аз използвах малък черпак натопен в олио за да направя вдлъбнатина в средата.Редят се в намаслена тавичка и се пекат до готовност. В средата се чуква по едно яйце, като се стремим да е максимално от ниско и да се запази цяло.Включва се на горен реотан и се пече до готовност на яйцето.

Приготвяне на соса

Брашното се запържва в олиото.Наливат се доматитеи вода до желаната гъстота и се оставя да къкри докато се сготвят.Бърка се често за да не загори.Когато изключим котлона добавяме подправките и наситнения магданоз. Гнездата се заливат със соса.

Добър апетит!









Няма коментари:

Публикуване на коментар