Продукти
1 кг кайма
черен пипер
чубрица
кимион
1 яйце (за каймата)
8 яйца
за соса
1 буркан домати (имах домашен сос)
3 с.л. брашно
2 с.л. олио
вода
сол
черен пипер
индийско орехче
пресен магданоз
Приготвяне на гнездата
Каймата се смесва с подправките и яйцето.Къса се топчета и се оформят като бургери. Аз използвах малък черпак натопен в олио за да направя вдлъбнатина в средата.Редят се в намаслена тавичка и се пекат до готовност. В средата се чуква по едно яйце, като се стремим да е максимално от ниско и да се запази цяло.Включва се на горен реотан и се пече до готовност на яйцето.
Приготвяне на соса
Брашното се запържва в олиото.Наливат се доматитеи вода до желаната гъстота и се оставя да къкри докато се сготвят.Бърка се често за да не загори.Когато изключим котлона добавяме подправките и наситнения магданоз. Гнездата се заливат със соса.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар